Om Oss

Vår historie
Kroghs Bilsalgs historie går tilbake til 1980. Det var starten på en liten bruktbilforretning, som ble startet av Øyvind Krogh, lenge før det fantes muligheter for å annonsere brukte biler på internett. Den gang var det fine biler i god stand som var nøkkelen til et godt bilsalg og renome. Fornøyde kunder som ønsker å komme tilbake, og og anbefale oss til andre var vår ide for fremtidig suksess.
 
Vi hadde allerede fra starten vår egen mekaniker og klargjører.  Bilene skulle se ut ”som om de var nye”.  Dette skulle være vårt varemerke. I 1983 hadde virksomheten vokst, og vi trengte mer plass. Vi flyttet inn i Bygdøy Alle 19 i Oslo, tidligere BMW-Norge sine lokaler. Her økte salget, og vi begynte å få dreis på salg av vesentlig dyrere biler. Spesielt stor etterspørsel etter BMW, og amerikanske biler. Bruktbilimport  ble en stor del av vårt levebrød, og vi skjønte at skikkelig arbeid ga gode resultater. Importen dreide seg mest om biler fra USA og Tyskland. Vi var 5 ansatte, og omsatte for første gang for over 20 mill.kr.
 
Behovet for eksklusive lokaler for utstilling av bilene meldte seg. Det var da vi startet avdeling Autosalongen i Refstad alle 1. Denne ble åpnet 1.november 1985. Det ble en ubetinget suksess!  Firmaet var blitt et begrep innen premiumbilverden, og mange ville at vi skulle selge bilene for dem i vår forretning. I 1997 ble Kroghs Bilsalg As forhandler for Lancia.  Og var til tider en av Norges mestselgende av modellen Lancia Tema , som den gang var toppmodellen.

Hvert år ble det salgsøkninger, og vi fant det lønnsomt å investere. 1991 kjøpte vi tomt på Kalbakken i Oslo Nord. Vi hadde en drøm om å bygge en bilforretning slik vi mente den skulle være. I november 1995 var drømmen blitt til virkelighet og vi flyttet inn i nye, lyse lokaler med eget godkjent verksted. Her hadde vi kommet for å bli!

Vi var nå  en totalleverandør av bil. Vi kunne levere alt. Biler, service, klargjøring og alt av reparasjoner. Vi har etter hvert blitt store på å importere biler på bestilling. Dette er meget  fordelaktig for kunden som får drømmebilen sin levert på døren til avtalt tid, pris og ikke minst spesifisert som han ønsker den. Samtidig slipper vi unødige kostnader med annonsering og kostnader med å ha den på lager, noe kunden nyter godt av. Prisen blir gunstigere.

I 2007 var tiden kommet til at Øyvind Krogh ønsket å selge Kroghs Bilsalg AS.  Sommeren samme år ble avtalen gjort med Harald Sachweh om overtagelse av firmaet fra årsskiftet 2007/ 2008. Harald har i hele sitt voksne liv arbeidet med bilsalg.  Først med nye Ford, deretter bruktbiler. Han har også drevet  en av Norges mest suksessrike bilforretninger med salg av Amerikanske biler fra General Motors.
 

Våren 2009 fikk vi forespørsel fra Hyundai Motor Norway AS om å representere merket i Oslo. Avtalen ble inngått om eksklusiv representasjon av Hyundai fra 1. juni 2009. Hyundai kom med en helt ny modellserie og vi fikk en knallstart som nyetablert forhandler. Kroghs Bilsalg AS har utvidet til et større serviceapparat med flere mekanikere, delelager, karosseriavdeling, bilglass, Tectyl-verksted og klargjøring som en følge av økningen i etterspørsel av våre tjenester. Bruktbiler er fremdeles i vårt fokus og vi har alltid et godt utvalg av nyere biler.

Det er vår stolthet at bilen blir et smykke, like fin som ny. Selvfølgelig skadefri, servicehefte og innkjøpt av seriøse forhandlere i hele verden, men hovedsakelig i Tyskland. Kroghs Bilsalg A/S har i over 30 år importert nyere brukte biler.

Vi passerte en omsetning på 60 mill. kr i 2012 og er en betydelig aktør i markedet. Vi har alltid et ønske om å være en liten personlig bilforhandler som fremdeles kan tilby personlig service og oppfølging som bare en ”liten” bilforhandler kan.